Els 12 hàbits dels vegans altament eficaços segons Tobías Leenaert

Informació extreta del bloc del divulgador Tobías Leenaert:

“En la meva humil opinió, ser un vegà altament eficaç no és, sobretot, una qüestió de ser vegà fins a l’últim micro-ingredient. Més aviat, es tracta de comunicar-se d’una manera que obri la major quantitat de cors i ments per a una alimentació i forma de viure més compassives. Aquí està la meva llista de dotze hàbits per vegans altament eficaços.”

Los 12 hábitos de los veganos altamente eficaces

 

Els vegans altament eficaços poden posar-se al lloc de qui estan parlant. Saben que altres persones poden ser significativament diferents en molts aspectes. Poden tenir diferents interessos i motivacions, diferents maneres de tractar els canvis i desafiaments. Per tant …

Els vegans altament eficaços s’adapten. Poden adaptar la seva forma de parlar i sobre el que parlen segons la seva audiència. No són dogmàtics en el seu enfocament. Saben que no tenen cap obligació moral de presentar el veganisme com una obligació moral.

Els vegans altament eficaços animen cada pas que pren la gent. Saben que, en general, el canvi ocorre de manera gradual. Per tant, els vegans altament eficaços se centren en les coses bones que la gent ja està fent, en lloc de les coses que no estan fent encara.

Els vegans altament eficaços no es preocupen per la puresa. Saben que tant pel que fa a si mateixos i als altres, centrar-se en la “puresa” és improductiu. Volen mostrar que ser vegans sembli tan accessible, fàcil i atractiu com sigui possible. Saben que menjar de forma més compassiva no és una qüestió de blanc o negre, ni d’ara o mai. Volen ajudar a la gent a fer el primer pas en lloc de l’últim.

Els vegans altament eficaços no necessiten tenir la raó. Per contra, se centren en el que funciona. És per això que poques vegades estan debatent o discutint. Saben que, a més de proporcionar arguments, també poden proporcionar informació pràctica, receptes, o una degustació (per exemple, cuinar per als altres).

Els vegans altament eficaços saben escoltar. Saben que escoltar és essencial per a una autèntica comunicació. Els vegans altament eficaços, per tant, també saben fer preguntes i quan callar. Són amables i tenen sentit de l’humor. Saben que el procés d’una conversa és sovint més important que el contingut.

Els vegans altament eficaços recorden el que era no ser vegà (no pateixen de “amnèsia vegana”). Saben que en algun moment van menjar productes d’origen animal i que fins i tot poden haver estat sords a arguments de drets dels animals, encara si fossin clarament articulats. Per tant, són pacients i comprensius.

Els vegans altament eficaços saben que el canvi d’actitud pot venir després d’un canvi de comportament. Per tant, no els importa si les persones comencen el seu viatge vegà per salut o per qualsevol altra raó.

Els vegans altament eficaços són humils. Saben que no són perfectes. Saben que altres persones poden fer grans coses, encara que no són vegans. I saben que no tenen totes les respostes.

Els vegans altament eficaços tenen fe en les persones. Saben que la majoria de la gent vol fer el bé i que els animals no pateixin. Els vegans altament eficaços saben que el canvi és una qüestió de temps. S’adonen que alguna cosa important que hem de fer és que sigui més fàcil per a les persones actuar i menjar amb compassió, proporcionant més i millors opcions veganes.

Els vegans altament eficaços entenen la importància crucial del bon menjar. Aplaudeixen el desenvolupament de nous productes, aprenen a cuinar, i poden inspirar a altres persones, donant-los a conèixer com es pot menjar vegà.

Els vegans altament eficaços no jutgen. Veuen el veganisme -com ser un millor ésser humà- com un viatge més que un destí, una cosa que mai s’acaba, i que es pot iniciar des de diferents camins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *