Aula Animal: projecte educatiu sobre el respecte als animals

Aula Animal és un projecte de un grup de docents d’Aragó que des del 2011 ofereixen a les escoles iniciatives i propostes per conscienciar sobre el respecte als animals.

Veient com la cultura que es transmet des de l’escola (i des de tota la societat) fomenta  l’idea que els animals són només un recurs per satisfer les necessitats humanes, des d’Aula Animal volen incentivar el pensament critic sobre aquest tema i incloure en la educació el valor de que els animals són individus amb uns interessos propis que mereixen ser respectats.

El seu projecte es per alumnes d’Educació Primaria, Secundaria i batxillerat i també pel col.lectiu educatiu.

Entre les seves iniciatives es poden trobar xerrades per escoles i per famílies i cursos de formació al professorat homologats pel Govern d’Aragó.

Enllaç a la web d’Aula Animal

Enllaç a entrevista als portaveus d’Aula Animal feta per la editorial Ocho dos cuatro.

En aquest enllaç es poden trobar una recopilació dels recursos didàctics que Aula Animal ha anat elaborant i recopilant des dels seus inicis.

En aquest enllaç el video “Lo que no te contaron en la escuela” en el que uns alumnes van a visitar un escorxador.

En aquestes imatges: la història de l’elefant Trompeta, al qual el pallasso Espagueti ajuda a escapar del circ on el maltracten, un taller de cuina vegana per a Primaria i Secundaria (en aquest enllaç es pot trobar la unitat d’ensenyament d’aquest taller), i varies vinyetes que comparteixen sobre el tema:

Postre de frutas

 

vivieron felices y comieron tofu

unos y otros

no como

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *